понеділок, 2 вересня 2024 р.

Ми - семикласники! Наш перший урок

    От і скінчились літні канікули... Нам, але вже семикласникам, ліцей відчиняє свої двері у світ знань. 



Цьогорічна тема першого уроку нового навчального року – «Перемагає той, хто пам’ятає». Саме про пам'ять говорила старший науковий співробітник історичного музею КДІКЗ Наталія Пугач з учнями 7-Б класу Кам’янського ліцею №1. Про пам'ять: хто ми, якого роду, яку маємо історію, яку ціну платимо сьогодні за можливість жити, працювати, розвиватися і просто вільно дихати на власній землі.
Про пам'ять багатовікової боротьби українців з росією дізналися діти, відвідавши сквер Героїв та музейний зал, присвячений Холодноярському повстанню. Виставки «Герої не вмирають» та «Янголи світла» ознайомили учнів з новітнім українським Героями, які загинули в російсько-українській війні, починаючи з 2014 року і до сьогодні. Світлини полеглих захисників, їхні особисті речі та їхні історії не залишили дітей байдужими, бо кожен розуміє, що ці люди віддали задля незалежності своєї країни і задля усіх нас найдорожче, що мали – своє життя.
Наостанок школярі оглянули виставку плакатів «Щоденники війни», де експонуються роботи студентів графічного дизайну Київського національного університету культури і мистецтва та Київського інституту культури. Ці роботи відображують воєнний досвід, пережитий їхніми авторами: в окупації, у бомбосховищах, в розлуці з рідними. Кожна невигадана історія на плакаті – це теж пам'ять – пам'ять про пережите, і про те, що наступні покоління мають навіки зберегти у своїх серцях.
















    Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам`ять полеглих Героїв.



Немає коментарів:

Дописати коментар