пʼятниця, 1 вересня 2023 р.

1 вересня - День знань

       От і скінчились літні канікули... На порозі вересень місяць... Тож традиційно 1 вересня для учнів розпочинається першим уроком. "Хай у серці живе Україна !" - така тема першого уроку цьогоріч. Для учнів класу він був нестандартним, бо проведений був в історичному музеї нашого міста.

      У виставковому залі картинної галереї діти ознайомилися з виставкою «Моє серце – сталь, моя кров – Азов», де розміщено 190 світлин загиблих героїв «Азову». Ідейною натхненницею виставки стала Оксана Коцуконь, мама загиблого азовця, нашого земляка, уродженця села Телепине Олександра Коцуконя (позивний «Арс»). За словами пані Оксани, метою виставки є показати усій країні та всьому світові обличчя героїв-захисників Азовсталі, нагадати усім про їхній подвиг і про те, що вони зробили для всієї України. 


       Науковий співробітник Тамара Гордієнко  розповіла юним відвідувачам про історію створення легендарного полку «Азов», про його символіку і традиції, про оборону Маріуполя та Азовсталі у 2022 році. Основний акцент було зроблено на біографіях наших земляків-черкащан.



    Під час заняття  діти вшанували пам'ять азовців хвилиною мовчання.


      Також учні класу вшанували пам`ять про полеглих Героїв, наших земляків - уродженців Кам`янщини, в російсько-українській війні та Героїв Небесної Сотні.





Ну, і звичайно, відпочили в прекрасному парку нашого міста.




Тож, на нас чекає Країна Знань 6 класу! Нових звершень, досягнень та успіхів вам, діти, в новому навчальному році! Нехай він буде для вас легким, і головне, мирним! Тримаємо освітній фронт! Разом до Перемоги!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар