вівторок, 21 лютого 2023 р.

«Масляна до нас прийшла, млинців гору принесла»

 Масляна - це слов'янське народне свято, присвячене закінченню зими та настанню весни. Святкують його цілий тиждень, впродовж якого печуть млинці.

     Щоб краще бути обізнаними в святкуванні нашими предками Масляної, діти ознайомились з традиціями, які проводяться на даному тижні, переглянувши відео "Народні традиції Масляної".


А якже цього дня без млинців? Без них аж ніяк... І вони в нас були, завдячуючи турботливим батькам!




"Доземний уклін захисникам"

      Напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії на територію України, 21 лютого 2023 року в нашому ліцеї відбулося відкриття Дошки пам’яті «ДОЗЕМНИЙ УКЛІН ЗАХИСНИКАМ», присвячене випускникам минулих років, які віддали своє життя заради майбутнього України, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. В цей же день учні класу ознайомились з відкритою Дошкою пам`яті.


  Допоки ми живі - житиме пам’ять про наших ГЕРОЇВ! Саме вони щодня зустрічатимуть і проводжатимуть своїм поглядом кожного і нагадуватимуть, що віддали своє життя, аби ми жили у мирній і квітучій Україні. Низький уклін батькам та рідним, які виховали справжніх патріотів нашої держави!

СЛАВА УКРАЇНІ!!! 
ГЕРОЯМ СЛАВА!!! 
ВІРИМО У ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ!!!

Міжнародний день рідної мови

 21 лютого в Україні і світі святкують Міжнародний день рідної мови. Рідна мова – це важливий носій цінностей, знань, які передаються від покоління до покоління. Саме тому так важливо пам’ятати своє коріння.

 З учнями класу вчителька української мови та літератури Небилиця Леся Михайлівна  провела мовознавчу гру  “Як український соловейко світом мандрував".



А також діти ознайомились в бібліотеці ліцею з тематичною виставкою літератури  “Є мова - є нація”.


понеділок, 20 лютого 2023 р.

Урок пам`яті

                                      


    До дня вшанування подвигів учасників Революції гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні для учнів класу в історичному музеї ліцею вчителем історії Поліщук Мариною Віталіївною було проведено урок пам`яті “Герої не вмирають. Україна пам`ятає”.

     Цей День відзначається щороку 20 лютого. Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Із 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні.
105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.







“Зав'яжи стрічку пам'яті на честь Героїв Небесної Сотні”

                                                          

  “Зав'яжи стрічку пам'яті на честь Героїв Небесної Сотні”, - під такою назвою відбувся флешмоб для учнів 5 класів. Кожен з учнів на Дереві Пам`яті пов`язав стрічку в знак світлої пам`яті про полеглих на Майдані, серед яких є наш земляк Максим Горошишин. Пам`ять про Героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання.






вівторок, 14 лютого 2023 р.

День єднання українського народу

 

   Щороку 16 лютого в Україні на державному рівні відзначатимуть нове свято – День єднання. Тому учні класу в публічній бібліотеці ознайомились з виставкою літератури "Сильна, єдина, вільна", приурочена цій даті.


День Святого Валентина



Ми - одна дружна класна сім`я.
І тому у нас сьогодні була нагода привітати один одного з святом і подарувати валентинки.

четвер, 9 лютого 2023 р.

Чарівний світ книги


    З метою підвищення інтересу до книги, виховання мистецтва читання, формування духовного світу працівниками дитячого абонементу бібліотеки для учнів класу була проведена пізнавально-оглядова екскурсія "Чарівний світ книги".








середа, 8 лютого 2023 р.

День безпечного Інтернету

 В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року. 7 лютого 2023 року День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) відзначається під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Безпечною мережа може бути лише тоді, коли діти ознайомлені із небезпеками, які чекають на них у віртуальному світі та знають, як правильно вести себе у різних ситуацій, що можуть трапитися в мережі. 







середа, 1 лютого 2023 р.

День іменинника

                                                 

    Ось вони - наші іменинники, які народились в січні. Учні класу привітали з днем народження Почепцова Ваню, Чинківських Злату та Назара, а також згадали Маслєй Софійку, яка на даний час перебуває за кордоном. Іменинникам зичили міцного здоров`я, успіхів у навчанні та мирного неба.